Omelet piperade
Omelet piperade

Lunch

Omelet piperade

  • Lunch
  • 4 personen
  • 355 kcal / portie

Ingrediënten lijst

6 eieren
2 rode puntpaprika's, in reepjes
1 ui, in reepjes
100 ml melk
2 el boter
1 tl venkelzaad
Handje bladpeterselie, fijngesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bak de reepjes paprika en ui in de boter tot ze zacht zijn.
  2. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Giet over het paprika-uimengsel.
  3. Bak de omelet rustig op laag vuur tot hij zacht van binnen is en lichtbruin van buiten. Vouw halverwege de baktijd om zodat je een halvemaanvorm krijgt.
  4. Bestrooi met extra zout en peper naar smaak en het venkelzaad. Garneer met peterselie.

Boodschappen lijst

  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Puntpaprika

    2,99 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Halfvolle melk

    1,35 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

  • product
    Venkelzaad

    2,69 30 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer. Wijntip: Elemental Sauvignon Blanc. Deze Sauvignon Blanc heeft uitbundige frisse geuren van limoen, perzik en groene paprika. De wijn heeft een verfrissende aanzet met in de afdronk wat tonen van paprika, die ook in het gerecht voorkomen