Bijgerecht
Mais-posteleinkoekjes
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 340 g mais (pot), uitgelekt
- • 100 g winterpostelein, gewassen, gedroogd & fijngesneden + extra voor erbij
- • 2 eieren
- • 2 el maismeel
- • 2 el fijngehakte koriander
- • Scheutje olie, om in te bakken
BEreidings wijze
- Meng het maismeel met de eieren of banaan en de koriander in de keukenmachine.
- Voeg de mais en de postelein toe en pulseer tot de maïskorrels grof gehakt zijn. Voeg eventueel wat extra maismeel toe als het mengsel te nat is.
- Zet de koekenpan op het vuur en vet in met olie. Bak hierin, in porties, hoopjes van 2 tot 3 eetlepels van het maismengsel tot ze goudbruin zijn. (± 3 minuten per kant). Houd warm. Serveer met extra postelein.
Boodschappen lijst
- Maismeel
2,69 350 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Jonge maïs
1,99 340 Gram
removeadd product to cart
Tips
Liever vegan? Vervang de eieren door een halve rijpe banaan. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!