Linzensalade met rundergehaktballetjes
Linzensalade met rundergehaktballetjes

Salade

Linzensalade met rundergehaktballetjes

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

Ingrediënten voor de salade:
4 tomaten, in stukjes
1 pot linzen, uitgelekt
1 avocado,vruchtvlees in stukjes
2 paprika’s, zaadlijst verwijderd, in kleine blokjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
Ingrediënten voor de dressing:
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl honing
Zout en peper
Ingrediënten voor de rundergehaktballetjes:
300 g rundertartaar
Nootmuskaat
Zout en peper
2 el bouillonpoeder (zonder gist)

BEreidings wijze

  1. Klop de ingrediënten voor de dressing tot een lobbige saus.
  2. Meng de dressing met de tomaat, linzen, avocado en paprika.
  3. Maak de rundertartaar aan met peper, zout en nootmuskaat en draai er balletjes van.
  4. Verwarm de olie in een pan en bak de balletjes mooi bruin.
  5. Giet er een laagje bouillon bij en laat ca. 5 minuten garen op laag vuur.
  6. Verdeel de balletjes samen met de rode ui over de salade.

Boodschappen lijst