Bakken
Kruidkoek-breekbrood van roggemeel
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g roggemeel
- • 200 g rietsuiker
- • 100 g honing
- • 100 g sultana rozijnen
- • 100 g cranberries
- • 50 g gedroogde pruimen zonder pit
- • 15 g kokosolie
- • 18 amandelen
- • 1 rijpe banaan, geprakt
- • 1 zakje bakpoeder
- • ½ tl zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 150℃.
- Vermeng het roggemeel met het bakpoeder, zout, rietsuiker en de koekkruiden in een beslagkom.
- Smelt de kokosolie met de honing in een pannetje. Roer tot een egaal mengsel, haal van het vuur en zet opzij.
- Meng 200 ml water met de banaan en meng dit, met een handmixer op lage stand, door de droge ingrediënten in de kom.
- Voeg al mixend beetje bij beetje, het honingmengsel toe en mix tot een mooi glad deegbeslag. Meng de rozijnen, cranberries en pruimen erdoor.
- Maak ca. 18 kleine bolletjes van het deeg en leg ze tegen elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk in ieder bolletje een amandel.
- Bak de breekbrood-kruidkoek in ca. 35 minuten gaat (ca. 50 minuten tot 1 uur voor de cakevorm). Dek eventueel tegen het einde van de baktijd de koek af met aluminiumfolie tegen uitdrogen. Test de gaarheid met een prikker. Serveer eventueel met een extra drizzle honing.
Boodschappen lijst
- Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,09 51 Gram
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Cranberries
3,19 100 GRAM
removeadd product to cart
Tips
Roggemeel is grijs van keur en wordt daarom onder meer gebruikt voor het bakken van donkere gerechten, zoals roggebrood, pepernoten en ontbijtkoek. Dit recept is afkomstig van de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!