Kruidkoek-breekbrood van roggemeel
Kruidkoek-breekbrood van roggemeel

Bakken

Kruidkoek-breekbrood van roggemeel

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g roggemeel
200 g rietsuiker
100 g honing
100 g sultana rozijnen
100 g cranberries
50 g gedroogde pruimen zonder pit
15 g kokosolie
18 amandelen
1 rijpe banaan, geprakt
1 zakje bakpoeder
½ tl zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150℃.
  2. Vermeng het roggemeel met het bakpoeder, zout, rietsuiker en de koekkruiden in een beslagkom.
  3. Smelt de kokosolie met de honing in een pannetje. Roer tot een egaal mengsel, haal van het vuur en zet opzij.
  4. Meng 200 ml water met de banaan en meng dit, met een handmixer op lage stand, door de droge ingrediënten in de kom.
  5. Voeg al mixend beetje bij beetje, het honingmengsel toe en mix tot een mooi glad deegbeslag. Meng de rozijnen, cranberries en pruimen erdoor.
  6. Maak ca. 18 kleine bolletjes van het deeg en leg ze tegen elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk in ieder bolletje een amandel.
  7. Bak de breekbrood-kruidkoek in ca. 35 minuten gaat (ca. 50 minuten tot 1 uur voor de cakevorm). Dek eventueel tegen het einde van de baktijd de koek af met aluminiumfolie tegen uitdrogen. Test de gaarheid met een prikker. Serveer eventueel met een extra drizzle honing.

Boodschappen lijst

Tips

Roggemeel is grijs van keur en wordt daarom onder meer gebruikt voor het bakken van donkere gerechten, zoals roggebrood, pepernoten en ontbijtkoek. Dit recept is afkomstig van de Lekker Weten Lente