Klassiek gebraden rosbief met mosterdjus
Klassiek gebraden rosbief met mosterdjus

Hoofdgerecht

Klassiek gebraden rosbief met mosterdjus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

± 750 g rosbief, op kamertemperatuur
10 teentjes knoflook, gepeld
5 takjes rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
5 takjes tijm, de blaadjes fijngehakt
3 el kokosolie
2 el grove mosterd
½ tl worcestershire saus
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Vijzel de knoflook tot een puree, samen met de rozemarijn, tijm en een beetje zout en peper. Smeer de rosbief aan alle kanten in met dit mengsel.
  3. Verhit de kokosolie (of boter) in een vuurvaste braadpan. Bak de rosbief aan alle kanten bruin en zet de pan vervolgens in de oven. Braad ca. 20 minuten. Gebruik voor de garing liefst een kernthermometer (braad tot 55ºC tot 60ºC).
  4. Draai de oven uit en leg de rosbief omgekeerd op een voorverwarmde schaal. Dek goed af en laat rusten terwijl je de saus maakt.
  5. Zet de pan waar de rosbief in is gebraden op het vuur. Blus het braadvocht af met een beetje water en schraap de aanbaksels los. Roer de mosterd erdoor. Proef en breng op smaak met zout, peper en Worcestershiresaus.
  6. Serveer de rosbief, eventueel gesneden, met de saus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest