Kikkererwtenpasta met artisjok en champignons
Kikkererwtenpasta met artisjok en champignons

Hoofdgerecht

Kikkererwtenpasta met artisjok en champignons

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 167 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g kikkererwtenpasta
250 g kastanjechampignons, in plakjes
200 ml ongezoete amandeldrink
130 ml rijst cuisine
6 artisjokharten, in stukjes
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
4 el geraspte vegan parmezaan
1½ el olijfolie
1 el bloem
Handje peterselie, gehakt

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uienringen tot ze zacht zijn en zoetig geuren.
  2. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Roer de rijst cuisine, de amandeldrink, de bloem en gesneden artisjokharten erdoor.
  4. Blijf roeren en breng zo langzaam aan de kook. Laat daarna even op laag vuur pruttelen terwijl je de pasta kookt. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Kook de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: dit duurt slechts 4 minuten.
  6. Meng de pasta met de saus en garneer met de geraspte vegan parmezaan en eventueel nog met verse peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Vervang de kikkererwten pasta door speltpasta!