Kaasscones
Kaasscones

Bakken

Kaasscones

  • Bakken
  • 6 personen
  • 285 kcal / portie

Ingrediënten lijst

225 g zelfrijzend bakmeel
120 g walnoot-fenegriekkaas
100 ml melk
55 g koude boter, in blokjes
1 tl bakpoeder
Snuf cayennepeper
Snuf zout
Optioneel: verse tijm takjes

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en laat een bakplaat mee opwarmen.
  2. Zeef het meel, zout, cayennepeper en bakpoeder boven een mengkom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen de boter fijn totdat het mengsel op grove broodkruimels lijkt. Meng er luchtig 100 gram van de kaas doorheen.
  3. Maak een kuiltje in het midden en giet er ca. de helft van de melk in. Begin met mengen en voeg nog zoveel melk toe (misschien niet alles) tot je een zacht, maar stevig deeg hebt. Kneed vooral niet teveel.
  4. Rol je deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 2 cm. Steek er rondjes uit van zo’n 8 cm en leg deze op een vel bakpapier ter grootte van de bakplaat. Bestrijk iedere scone met een beetje melk en bestrooi de overgebleven kaas erover.
  5. Leg het stuk bakpapier met de scones op de warme bakplaat en bak de scones in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Garneer naar wens met tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2021