Havermoutmuffins met ahornsiroop
Havermoutmuffins met ahornsiroop

Bakken

Havermoutmuffins met ahornsiroop

  • Bakken
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

125 g Griekse yoghurt
100 g havermout
2 appels, geraspt
1 banaan, fijngeraspt
1 ei
Klein handje noten, fijngehakt
1 tl bakpoeder
Ahornsiroop naar smaak, voor erin

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng alle ingredienten goed door elkaar en breng op smaak met ahornsiroop.
  3. Vet de muffinvormpjes in verdeel het beslag erover.
  4. Zet in de oven en bak ze in ± 25 minuten gaar. Laat afkoelen en serveer met yoghurt en ahornsiroop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Trek in warme poffertjes met wat roomboter en kaneel? Met glutenvrij boekweitmeel krijg je onder last van je buik en kaneel versterkt je weerstand.