Gezonde kapsalon
Gezonde kapsalon

Gezonde kapsalon

  • 2 personen
  • 700 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g vastkokende aardappelen
200 g (vegan) shoarma
125 g champignons
75 ml yoghurt
2 romatomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
½ groene eikenbladsla
Extra vierge olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappels en snijd in dunne frieten. Kook de aardappels 10 minuten en giet dan het water af. Laat kort uitdampen. Spreid de aardappels uit over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper en plaats voor 20-25 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Snijd de champignons in grove stukken. Was en snijd de sla in dunne stroken. Was en snijd de tomaat in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken.
  3. Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise en olijfolie extra vierge en knijp de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
  4. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak dan het shoarmavlees en de champignons mee en hussel alles goed door elkaar.
  5. Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Schep shoarma-champignon mengsel erop. Strooi de sla en tomaat erover en maak af met de yoghurtsaus. Serveer de rest van de sla en tomaat ernaast.

Boodschappen lijst

Tips

Je kunt de sla ook naast, in plaats van bovenop, de kapsalon serveren, zodat alles lekker knapperig blijft. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf nog wat kaas over de kapsalon te strooien en deze te laten smelten in de oven.