Gevulde portabello's met kaas en vijgen
Gevulde portabello's met kaas en vijgen

Hoofdgerecht

Gevulde portabello's met kaas en vijgen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 185 kcal / portie

Ingrediënten lijst

140 g vegan roomkaas kruiden-knoflook
4 portabello's, schoongewreven en steeltje verwijderd
4 verse vijgen, in plakjes (of 6-8 gedroogde)
Scheutje olijfolie
Handje rucola, gewassen en gedroogd

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (of maak de portabella’s van tevoren ovenklaar en bak ze een kwartier voor het serveren af).
  2. Leg de portabella’s op hun rug in een ingevette ovenschaal en vul met de kruidenroomkaas. Leg de plakjes vijg erop en sprenkel er een beetje olijfolie over.
  3. Bak de portabella’s ca. 15 minuten in de oven. Serveer met blaadjes rucola.

Boodschappen lijst