Gegrilde courgette met tomatencoulis en gerookte feta
Gegrilde courgette met tomatencoulis en gerookte feta

Hoofdgerecht

Gegrilde courgette met tomatencoulis en gerookte feta

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 423 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g roma- of vleestomaten, kroontjes verwijderd en kruislings ingesneden
300 g gerookte feta, in kleine blokjes
3 à 4 courgettes (in lengte 16 plakken van ½ cm gesneden)
1 sjalot, fijngehakt
5 el olijfolie
1 el witte balsamicoazijn
Handvol oreganotakjes
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water, laat daarna schrikken in koud water en trek het velletje eraf. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en fruit de sjalot goudbruin. Voeg de tomatenblokjes en het condimento toe en laat op laag vuur 5 minuten garen.
  3. Meng intussen de courgetteplakken in een kom met wat peper en zout en 2 eetlepels olijfolie. Gril de courgetteplakken op hoog vuur in een grillpan tot ze gaar zijn en er mooie grilstrepen op te zien zijn.
  4. Maak de borden op: schep de tomatencoulis op de (warme) courgetteplakken. Bestrooi met de blokjes feta en garneer met takjes oregano. Sprenkel er nog wat olijfolie over.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 40 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.