Dubbelgedopte tuinbonen met cherrytomaatjes en munt
Dubbelgedopte tuinbonen met cherrytomaatjes en munt

Hoofdgerecht

Dubbelgedopte tuinbonen met cherrytomaatjes en munt

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

3 kg verse tuinbonen in de peul
250 g cherrytomaatjes, in kwarten
1 ui, gesnipperd
2 el munt, kleingesneden
1 el olijfolie
Scheutje melk

BEreidings wijze

  1. Haal de tuinbonen uit de peul en kook ze ± 10 minuten in kokend water met een scheutje melk (tegen het verkleuren) tot ze net gaar en zacht zijn.
  2. Spoel de bonen af onder koud stromend water. Verwijder het grijze velletje (dubbeldoppen) zodat je felgroene boontjes overhoudt.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 1-2 minuten op hoog vuur.
  4. Schep de tuinboontjes, de stukjes tomaat en de munt erbij en roerbak nog maximaal 1 minuut.
  5. Haal van het vuur en bestrooi met de achtergehouden munt.

Boodschappen lijst

  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Cherrytomaatjes

    2,29 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Munt

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2013.