Soep
Broccolisoep met komijn
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 400 g broccoli, in stukken (panklaar gewicht)
- • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 tl worcestershiresaus
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • Kokosolie om in te bakken
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de broccoli gaar in de groentebouillon.
- Verwarm ondertussen in een andere pan de kokosolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig (niet bruin); voeg de komijn toe en fruit mee. Laat ca. een kwartier op laag vuur zacht worden.
- Schep het uimengsel bij de broccoli in de bouillon en pureer met de staafmixer of in de blender tot een gladde soep.
- Breng op smaak met worcestershire sauce en eventueel nog een beetje zout en peper.
Boodschappen lijst
- Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Broccoliroosjes
2,99 300 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,29 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!