Broccolisoep met komijn
Broccolisoep met komijn

Soep

Broccolisoep met komijn

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
400 g broccoli, in stukken (panklaar gewicht)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
2 tl worcestershiresaus
1 tl gemalen komijnzaad
Kokosolie om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de broccoli gaar in de groentebouillon.
  2. Verwarm ondertussen in een andere pan de kokosolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig (niet bruin); voeg de komijn toe en fruit mee. Laat ca. een kwartier op laag vuur zacht worden.
  3. Schep het uimengsel bij de broccoli in de bouillon en pureer met de staafmixer of in de blender tot een gladde soep.
  4. Breng op smaak met worcestershire sauce en eventueel nog een beetje zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.