Breakfast trifle met blauwe bessen
Breakfast trifle met blauwe bessen

Ontbijt

Breakfast trifle met blauwe bessen

  • Ontbijt
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

400 ml amandelyoghurt
125 g blauwe bessen
60 g speltmuesli
40 g melkchocolade zeezout
Optioneel: 1 el. bloemenhoning

BEreidings wijze

  1. Pureer de blauwe bessen met een staafmixer, maar houd er een aantal achter. Dat pureren werkt het beste in een wat hogere maatbeker.
  2. Schep 15 gram muesli op de bodem van twee glazen bakjes of brede glazen.
  3. Roer de bloemenhoning door de amandelyoghurt. Uiteraard kun je dit achterwege laten als je de yoghurt zoet genoeg vindt.
  4. Schep bovenop de muesli in ieder glas een kwart van de amandelstart.
  5. En daar weer bovenop schep je in ieder glas een kwart van de gepureerde blauwe bessen.
  6. Strooi weer 15 gram muesli in ieder glas, bovenop de puree van blauwe bessen.
  7. Verdeel nu de rest van de amandelyoghurt over beide glazen.
  8. Schep dan in ieder glas in het midden een hoopje van het restant van de puree van blauwe bessen.
  9. Hak de chocolade in kleine stukjes en verdeel deze langs de rand van de twee glazen.
  10. Leg tot slot in ieder glas in het midden de blauwe bessen die je hebt achter gehouden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van pukster.nl