Appel-haverpunten
Appel-haverpunten

Bakken

Appel-haverpunten

  • Bakken
  • 8 personen
  • 205 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g tarwebloem
125 ml karnemelk
120 g koude boter, in blokjes
80 g honing
60 g havermout
1 grote appel, geschild en in blokjes
1½ el wijnsteenbakpoeder
1 tl kaneel
¼ tl gemalen nootmuskaat
¼ tl zout
TOPPING:
2 el karnemelk
2 el havermout
1 el rietsuiker
½ tl kaneel

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de bloem met de havermout, bakpoeder, kaneel, baksoda, zout en nootmuskaat.
  3. Meng de koude boter snel door het bloemmengsel, liefst met de keukenmachine of anders met 2 messen om te voorkomen dat de boter te warm wordt.
  4. Meng in kleinere kom de karnemelk met de honing en appel. Voeg dit toe aan de bloem en roer met een houten lepel luchtig door elkaar. Stort het mengsel op een met bloem bestoven werkblad en vorm er met je handen een cirkel van ca. 25 cm in diameter en 1 cm dik van.
  5. Leg de cirkel op de bakplaat en snijd in 8 parten. Trek de parten een beetje uit elkaar zodat ze een centimeter uit elkaar liggen. Bestrijk ze met de 2 eetlepels karnemelk.
  6. Meng voor de topping de havermout, suiker en kaneel door elkaar en verdeel over de sconespunten. Bak goudbruin in ca. 30 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.