Bakken
Appel-haverpunten
- • Bakken
- • 8 personen
- • 205 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g tarwebloem
- • 125 ml karnemelk
- • 120 g koude boter, in blokjes
- • 80 g honing
- • 60 g havermout
- • 1 grote appel, geschild en in blokjes
- • 1½ el wijnsteenbakpoeder
- • 1 tl kaneel
- • ¼ tl gemalen nootmuskaat
- • ¼ tl zout
- • TOPPING:
- • 2 el karnemelk
- • 2 el havermout
- • 1 el rietsuiker
- • ½ tl kaneel
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de bloem met de havermout, bakpoeder, kaneel, baksoda, zout en nootmuskaat.
- Meng de koude boter snel door het bloemmengsel, liefst met de keukenmachine of anders met 2 messen om te voorkomen dat de boter te warm wordt.
- Meng in kleinere kom de karnemelk met de honing en appel. Voeg dit toe aan de bloem en roer met een houten lepel luchtig door elkaar. Stort het mengsel op een met bloem bestoven werkblad en vorm er met je handen een cirkel van ca. 25 cm in diameter en 1 cm dik van.
- Leg de cirkel op de bakplaat en snijd in 8 parten. Trek de parten een beetje uit elkaar zodat ze een centimeter uit elkaar liggen. Bestrijk ze met de 2 eetlepels karnemelk.
- Meng voor de topping de havermout, suiker en kaneel door elkaar en verdeel over de sconespunten. Bak goudbruin in ca. 30 minuten.
Boodschappen lijst
- Gemalen nootmuskaat
4,89 35 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Karnemelk
1,75 1 Liter
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Havermout
1,89 600 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!