Ananas met champagnesabayon en vanille-ijs
Ananas met champagnesabayon en vanille-ijs

Dessert

Ananas met champagnesabayon en vanille-ijs

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l sinaasappelsap
225 g rietsuiker
200 ml champagne of cava
50 ml slagroom, lobbig geklopt
4 eidooiers
1 ananas, in blokjes van 2 cm
Vanille-ijs, voor erbij

BEreidings wijze

  1. Breng het sinaasappelsap met 175 gram van de rietsuiker aan de kook en schep de blokjes ananas erdoor. Laat ca. 2 uur trekken met deksel op de pan en zet de warmtebron uit.
  2. Maak de sabayon door de eidooiers, de rest van de rietsuiker en de champagne te mengen en au bain-marie met een garde te kloppen. Blijf kloppen tot de sabayon gaat binden. Klop de sabayon vervolgens op ijswater helemaal koud.
  3. Meng er de slagroom door.
  4. Verdeel de ananas over 4 schaaltjes, leg er een bolletje vanille-ijs op en schep er een flinke lepel sabayon over.

Boodschappen lijst