Amandelcake met dadels en sinaasappel
Amandelcake met dadels en sinaasappel

Bakken

Amandelcake met dadels en sinaasappel

  • Bakken
  • 8 personen
  • 305 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g amandelmeel
200 g dadels, geweld
125 ml ongezoete amandeldrink
120 g kokosolie
65 g kokosbloesemsuiker
3 eieren
2 sinaasappels
2 el hornsiroop
1 el amandelschaafsel
1 tl vanillearoma
1 tl wijnsteenbakpoeder
½ tl kaneel
½ tl zeezout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175℃ en vet een cakevorm (24 cm) in.
  2. Mix in een kom de kokosolie, kokosbloesemsuiker, vanille en de eieren met een (hand)mixer tot een luchtig geheel.
  3. Voeg dan de ongezoete amandelmelk en de rasp van 1 sinaasappel toe en mix nogmaals.
  4. Meng in een andere kom de droge ingrediënten (behalve de dadels) door elkaar en voeg vervolgens het natte mengsel toe. Mix alles met de hand goed door elkaar totdat er een egaal beslag zonder klontjes ontstaat .
  5. Snijd de (ontpitte) dadels in dunne reepjes en mix ook deze door het beslag.
  6. Doe het beslag in de ingevette cakevorm en bak de cake in 45-50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Check met een sate prikker of de cake gaar is (deze moet er schoon uit komen).
  7. Laat de cake afkoelen en mix ondertussen 2 eetlepels ahornsiroop met de rasp van de overige sinaasappel en schenk dit over de cake. Garneer de cake eventueel met wat geroosterd amandelschaafsel.

Boodschappen lijst