Thaise zalmspiesjes met coriander
Thaise zalmspiesjes met coriander

Bijgerecht

Thaise zalmspiesjes met coriander

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

600 g zalmfilet in blokjes
satéprikkers geweekt in water
handje korianderblaadjes in dunne reepjes
Voor de Thaise currypasta:
2 groene chilipepers fijngehakt of kant-en-klare groene curry
6 lente-uitjes, fijngesneden
1 el zoete chilisaus (Yakso)
sap van 2 limoenen
400 g kokosmelk
1 tl rietsuiker

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine tot een geurig mengsel.
  2. Leg de zalmblokjes in de currypasta en zet minimaal 1 uur koud weg. Rijg de zalm aan de prikkers en gril enkele minuten op de barbecue (gebruik eventueel folie). Regelmatig keren. Bestrooi met koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer 2021