Bijgerecht
Thaise zalmspiesjes met coriander
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 600 g zalmfilet in blokjes
- • satéprikkers geweekt in water
- • handje korianderblaadjes in dunne reepjes
- • Voor de Thaise currypasta:
- • 2 groene chilipepers fijngehakt of kant-en-klare groene curry
- • 6 lente-uitjes, fijngesneden
- • 1 el zoete chilisaus (Yakso)
- • sap van 2 limoenen
- • 400 g kokosmelk
- • 1 tl rietsuiker
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine tot een geurig mengsel.
- Leg de zalmblokjes in de currypasta en zet minimaal 1 uur koud weg. Rijg de zalm aan de prikkers en gril enkele minuten op de barbecue (gebruik eventueel folie). Regelmatig keren. Bestrooi met koriander.
Boodschappen lijst
- Bosui
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
11,28 240 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Thaise groene currypasta
2,39 50 Gram
removeadd product to cart - Riesling trocken
10,99 750 Ml
removeadd product to cart - Chilisaus
2,55 240 ML
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,59 1 kg
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip: Riesling Theodor Orb.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!