Hoofdgerecht
Pasta met pompoen salie peccorino en rode ui
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kleine pompoen
- • 2 el olijfolie
- • 1 pak glutenvrije pasta (zoals penne)
- • 4 el margarine
- • 1 rode ui in halve ringen gesneden
- • 1 bosje salie blaadjes in dunne reepjes gesneden
- • zout en peper
- • 2 el geraspte peccorino
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Snijd de pompoen in stukken (niet schillen, pitten erin laten). Leg de stukken met de snijkant naar boven op een bakblik of grote ovenschaal, besprenkel met olijfolie en laat in ± 20 minuten in de oven gaar worden. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Verwijder de pitten en de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm intussen de margarine in een grote pan en roer de rode ui, de saliereepjes en zout en peper naar smaak erdoor.
- Voeg de hete, afgegoten pasta en de pompoen toe aan de margarine en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met pecorino en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Oranje pompoen
3,98 1 stuks
removeadd product to cart - Geraspte Pecorino Romano
2,49 40 Gram
removeadd product to cart - Margarine
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
18,95 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Special
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!