Paprikaspiesjes met kokos-maissoep
Paprikaspiesjes met kokos-maissoep

Soep

Paprikaspiesjes met kokos-maissoep

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

360 g mais (potje), uitgelekt en afgespoeld
200 g tofu natuur, in blokjes gesneden
200 ml kokosmelk
50 g bleekselderij, in blokjes
1 wortel, in blokjes gesneden
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 kleine ui, fijngeneden
2 el witte wijn
2 tl paprikapoeder
Snufje kurkuma
Snufje chilipoeder
Snufje zout
Handje koriander of peterselie
Kokosolie of margarine

BEreidings wijze

  1. Bestrooi de tofublokjes met paprikapoeder. Steek de tofublokjes op spiesjes, marineer in citroensap en zet opzij. Fruit de groenten in olie of margarine en kruid met zout, chili en kurkuma en blus af met witte wijn. Voeg de mais toe en giet er 400 ml water bij.
  2. Laat alles ca. 30 minuten pruttelen. Giet de kokosmelk erbij en mix fijn met een staafmixer. Breng op smaak met zout en chili.
  3. Bak de tofuspiesjes op een hoog vuur in kokosolie.
  4. Versier de soep met koriander of peterselie en serveer samen met de spiesjes.

Boodschappen lijst