Paprika-spiesjes met kokos-maissoep
Paprika-spiesjes met kokos-maissoep

Soep

Paprika-spiesjes met kokos-maissoep

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 pakje Paprika, in blokjes gesneden
sap van 1 citroen
beetje kokosolie of margarine
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
50 g selderij, in blokjes gesneden
1 wortel, in blokjes gesneden
Snufje kurkuma, zout, chili
2 el witte wijn
1 blik mais, afspoelen met vers water
1 blik kokosmelk (200 ml)
beetje koriander, peterselie of andere verse kruiden

BEreidings wijze

  1. Steek de Feto-blokjes op spiesjes, marineer in citroensap en zet opzij. Fruit de groenten in olie of margarine en kruid met zout, chili en kurkuma en blus af met witte wijn. Voeg de mais toe en giet er 400 ml water bij.
  2. Laat alles ca. 30 minuten pruttelen. Giet de kokosmelk erbij en mix fijn met een staafmixer. Breng op smaak met zout en chili.
  3. Bak de tofuspiesjes op een hoog vuur in kokosolie.
  4. Versier de soep met koriander of peterselie en serveer samen met de spiesjes.

Boodschappen lijst