Krokante kip gevuld met abrikozen en quinoasalade
Krokante kip gevuld met abrikozen en quinoasalade

Hoofdgerecht

Krokante kip gevuld met abrikozen en quinoasalade

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

200 g Ekoplaza quinoa
1 gele courgette
Handje vol gedroogde abrikozen
1/2 bakje aardbeien (6 stuks)
1 biologische citroen
2 kippenbouten
verse kruiden naar keuze
olijfolie

BEreidings wijze

  1. Smeer als eerste de kip in met wat olijfolie, citroenrasp en peper & zout. Zet de oven aan op 190/200 graden en leg de kip in een ovenschaal, voeg hier de abrikozen aan toe (eventueel onder en in de kip) en zet voor 25/30 minuten in de oven. Houdt de kip in de gaten en laat hem lekker krokant en goudbruin worden.
  2. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat en laat even afkoelen. Voeg vervolgens wat citroenrasp, en fijn gesneden verse kruiden door de quinoa. Snijd de aardbeitjes door vieren en de abrikozen in kleine blokjes en meng met de quinoa salade.
  3. Zet een grillpan aan en leg hier de (met olie ingesmeerde)courgette plakken op en haal uit de pan als er grillstrepen opstaan.
  4. Serveer de kip en salade met verse kruiden!

Boodschappen lijst

  • product
    Quinoa mix

    3,09 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gedroogde abrikozen

    11,55 750 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Aardbeien

    3,59 200 Gram

  • product
    Courgette

    2,29 2 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    1,79 300 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Milde olijfolie

    10,95 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Kippenbout

    5,78 340 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Recept The Lemon Kitchen www.thelemonkitchen.nl