Kokos crème brûlée
Kokos crème brûlée

Dessert

Kokos crème brûlée

  • Dessert
  • 4 personen
  • 345 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 ml kokos cuisine
200 ml kokosdrink
50 g fijne kristalsuiker
40 g rietsuiker
5 eidooiers (gebruik de eiwitten bijvoorbeeld voor een pavlova)
1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
Ook nodig: 4 ramekins (of kleine, lage ovenschaaltjes), ingevet

BEreidings wijze

  1. Breng de kokos cuisine samen met de kokosdrink en het vanillestokje tegen de kook aan. Zet het vuur uit en laat een half uur trekken.
  2. Klop de eidooiers met de kristalsuiker tot een luchtig mengsel in een kom.
  3. Haal het vanillestokje uit de pan en warm het kokosmengsel nog even door. Giet het daarna rustig bij de eidooiers terwijl je met een garde continue roert (zodat het niet schift). Zeef het mengsel en verdeel over de 4 ovenbakjes.
  4. Verwarm de oven voor op 140°C. Zet de bakjes in de oven en gaar de crème brûlées ca. 45-50 minuten. Laat afkoelen en zet ze daarna in de koelkast tot gebruik (minstens 2 uur).
  5. Verdeel, kort voor het serveren, de rietsuiker over de crème brûlées en karamelliseer met behulp van een brandertje (of zet ze kort onder grill).

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.