Hoofdgerecht
Kabeljauw met kurkuma
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 465 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
- • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 2 tomaten, grof gehakt en zaadlijsten verwijderd
- • 1 ui, gesnipperd
- • 15 g ghee
- • 10 g boter
- • 1½ el mosterdzaad
- • 1 tl kurkuma
- • Zout & peper
- • RASAM:
- • 900 ml water of bouillon
- • 8 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 3 grote tomaten, grof gehakt
- • 2 rode pepers
- • 2 uien, in dunne ringen
- • 1½ el garam masala
- • 1 el zonnebloemolie
- • KABELJAUW:
- • 4 kabeljauwfilets, de huid licht ingesneden
- • 30 g ghee
- • 6 takjes koriander
- • 1 el citroensap
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Doe de aardappelen in een pan met water en zout. Breng aan de kook en kook de aardappelen op halfhoog vuur in 10 minuten net gaar. Giet af en zet opzij.
- Bak het mosterdzaad 2 minuten in 15 gram ghee. Voeg de ui en de knoflook toe en bak nog eens 4 minuten. Roer de kurkuma, de tomaten en de gekookte aardappeleen erdoor en laat een paar minuten sudderen. Voeg de boter, zout en peper toe, warm alles nog even door en haal de pan van het vuur.
- Verhit voor rasam de olie in een grote pan op halfhoog vuur. Smoor hierin de uien en knoflook 5 minuten. Roer de garam masala en chilipepers erdoor, bak kort en voeg de tomaten toe. Giet het water of de bouillon erbij en zet het vuur lager. Laat de soep 15 minuten pruttelen, maar niet koken. Breng op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur.
- Bestrooi het vel van de kabeljauwfilets met flink wat zout en peper. Bak de filets op de velkant in de ghee, 3-4 minuten. Bestrooi nu ook de bovenkant met zout en peper. Draai de filets om bak ze nog 1 minuut. Haal ze uit de pan en besprenkel met citroensap. Verwarm ondertussen de aardappelen en de rasam.
- Verdeel de aardappelen over 4 kommen. Leg de kabeljauwfilets er met velkant naar boven op een schep de rasam erover. Bestrooi met koriander en serveer direct.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
4,99 2 kg
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
9,35 235 Gram
removeadd product to cart - Ghee naturel
8,39 245 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
3,49 500 Ml
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,79 40 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Wijntip! De Vom Berg Blanc de noir is een witte wijn van Cabernet Sauvignon. Dat klinkt spannend, en... dat is ie ook! Geuren van cassis, rijp geel fruit en wat kruiden. Heerlijk zacht van smaak, waardoor de kurkuma mooi geaccentueerd wordt.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!