Hoofdgerecht
Chili con carne - Stevie Ann
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • rundergehakt 500 gr
- • 1 el zonnebloemolie
- • 1 ui gesneden
- • 1 rode peper (zonder pitjes)
- • 1/2 tl anijszaad
- • 2 laurier blaadjes
- • 1/2 tl zwarte peper
- • 2 el chili poeder
- • 1 tl kurkuma
- • een snufje gemalen kruidnagel
- • 1 tl oregano
- • 1 tl paprikapoeder
- • 1 el tijm
- • 1 pot chilisaus
- • 800 ml kippenbouillon of runderbouillon
- • 800 gr bonen
- • 2 potten tomatenblokjes in blik
- • 400 gr rijst
BEreidings wijze
- Braad het gehakt, voeg de ui en spaanse peper toe met een heel klein beetje van de bouillon en laat het een paar minuutjes sudderen. Voeg alle kruiden toe (ook de 2 laurierblaadjes) en laat het 5 minuten sudderen. Voeg de chilisaus, tomatenblokjes toe en laat het een paar minuten sudderen voordat je de bonen en de rest van de bouillon toevoegt. Zet de temperatuur hoger en laat het even heel kort bijna koken. Laat het daarna sudderen voor circa 2 uur ongeveer. Haal de laurierblaadjes eruit en serveer het met rijst en salade.
Boodschappen lijst
- Chilisaus
2,55 240 ML
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,89 500 Ml
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,29 40 Gram
removeadd product to cart - Tijm
2,39 15 Gram
removeadd product to cart - Runderbouillon
4,69 500 Ml
removeadd product to cart - Oregano
2,19 15 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,59 40 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kruidnagel
4,79 45 Gram
removeadd product to cart - Zilvervliesrijst rond
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Laurier
2,79 10 Gram
removeadd product to cart - Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Rode nierbonen
1,29 400 Gram
removeadd product to cart - Tomatenstukjes
1,29 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Recept van Stevie Ann
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!