Chili con carne - Stevie Ann
Chili con carne - Stevie Ann

Hoofdgerecht

Chili con carne - Stevie Ann

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

rundergehakt 500 gr
1 el zonnebloemolie
1 ui gesneden
1 rode peper (zonder pitjes)
1/2 tl anijszaad
2 laurier blaadjes
1/2 tl zwarte peper
2 el chili poeder
1 tl kurkuma
een snufje gemalen kruidnagel
1 tl oregano
1 tl paprikapoeder
1 el tijm
1 pot chilisaus
800 ml kippenbouillon of runderbouillon
800 gr bonen
2 potten tomatenblokjes in blik
400 gr rijst

BEreidings wijze

  1. Braad het gehakt, voeg de ui en spaanse peper toe met een heel klein beetje van de bouillon en laat het een paar minuutjes sudderen. Voeg alle kruiden toe (ook de 2 laurierblaadjes) en laat het 5 minuten sudderen. Voeg de chilisaus, tomatenblokjes toe en laat het een paar minuten sudderen voordat je de bonen en de rest van de bouillon toevoegt. Zet de temperatuur hoger en laat het even heel kort bijna koken. Laat het daarna sudderen voor circa 2 uur ongeveer. Haal de laurierblaadjes eruit en serveer het met rijst en salade.

Boodschappen lijst

Tips

Recept van Stevie Ann