Bloemkooltajine met kikkerwt en tomaat
Bloemkooltajine met kikkerwt en tomaat

Hoofdgerecht

Bloemkooltajine met kikkerwt en tomaat

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 448 kcal / portie

Ingrediënten lijst

bloemkool 1 st, in roosjes
kikkererwten 400 g
Romatomaat 3 st, partjes
citroen ½ sap
venkel 1 st, reepjes
bosui ½ bosje, ringen
zwarte olijven 4 eetl
venkelzaad 1 eetl
olijfolie 3 el
ras el hanout ½ el
koriander 2 takjes
zout en zwarte peper gemalen

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan of tajine en fruit de bosui samen met de venkelzaadjes, voeg daarna de ras el hanout toe.
  2. Voeg de bloemkool, kikkererwten, Romatomaten, citroensap, venkel en olijfolie toe samen met 350 ml water.
  3. Breng het aan de kook en zet het vuur laag, laat het gedurende 40 min. garen. Voeg als laatst de korianderblaadjes toe.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 50 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst