Bananen-cakebrood met sojameel
Bananen-cakebrood met sojameel

Bakken

Bananen-cakebrood met sojameel

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g rijstemeel
100 g sojameel
50 ml sojadrink
4 bananen, in stukjes
2 eieren, losgeklopt
1 tl bakpoeder
1 tl zout

BEreidings wijze

  1. Roer sojameel, rijstemeel, bakpoeder en zout door elkaar.
  2. Voeg de sojadrink, de eieren en de bananen toe en meng tot een mooi deeg.
  3. Vet een cakevorm in en doe het deeg erin. Laat rusten op een warme plaats terwijl de oven voorverwarmt.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het cakebrood in ± 60 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster.

Boodschappen lijst

  • product
    Bakpoeder

    1,09 17 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bananen

    2,99 1 kg

  • product
    Rijstmeel

    2,85 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Sojadrink

    1,89 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Sojameel

    2,69 175 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Bron: Lekker Weten Lente Sojameel is van nature eiwitrijk, koolhydraatarm en glutenvrij. Het heeft goede bindende eigenschappen, dus je kunt het ook gebruiken om sauzen te binden of om eieren te vervangen in baksels. Als vuistregel geldt: 2 eetlepels water + 1 eetlepel sojameel is gelijk aan 1 ei.