zwitserse kazen van lustenberger

Ekoplaza-biologisch-Lustenberger-kaas
Bij Zwitserse kaas denk je misschien meteen aan kaasfondue, maar de kaassoorten zijn erg veelzijdig! Zwitserse kaas is uniek in zijn soort en hebben elk hun eigen karakter. De kazen van onze leverancier Lustenberg worden gemaakt volgens eeuwenoude tradities met lokale melk in dorpskaasmakerijen. Echte authentieke kaasjes dus!

Zwitserse kazen

Gruyère kaas

Deze beroemde harde kaas wordt al sinds 1115 volgens een traditioneel recept gemaakt rondom het stadje Gruyères. Gemaakt van rauwe, biologische melk, zonder conserveringsmiddelen en is van nature lactose- en glutenvrij. Zwitserse Gruyère is rijk van smaak en aroma heeft een stevige structuur. Daarom is dit kaasje breed inzetbaar; heerlijk op een kaasplank of op een licht gezouten cracker. Daarnaast smelt de kaas, dus is het heerlijk om te verwerken in warme gerechten als ovenschotels. En een kaasfondue is niet compleet zonder Gruyère!

Ekoplaza-biologisch-Lustenberger-kaas
Ekoplaza-biologisch-Lustenberger-kaas

Emmentaler kaas

Emmentaler wordt ook wel "de koning van de Zwitserse kazen" genoemd. Deze beroemde kaas wordt gemaakt van rauwe melk en wordt minstens 4 maanden gerijpt. Kenmerkend voor de Emmentaler? De gaten in de kaas! Deze worden gevormd tijdens het rijpingsproces. De natuurlijke gisting produceert kooldioxide, dat zich ophoopt in verschillende delen van de kaas zonder te kunnen ontsnappen. De harde kaas heeft een mild, nootachtig aroma en een lichtzoete smaak. Een topper voor op de kaasplank, maar ook een klassieker in de fondue. Daarnaast komt de kaas ook goed tot z'n recht in ovenschotels of bij het ontbijt.

Recepten met Zwitserse kaas