Tussendoor
Zoete aardappeltoastjes met guacamole en tomaat
- • Tussendoor
- • 6 personen
- • 180 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 1 lange zoete aardappel, geschild en in plakken van ½ cm
- • Zout & peper
- • Plantaardige olie
- • GUACAMOLE:
- • 2 cherrytomaatjes, in kleine blokjes
- • 1 avocado, in kleine blokjes
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • ½ kleine ui, fijngesnipperd
- • 1 el olijfolie of mayonaise
- • Flinke kneep limoensap + 1 tl rasp
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de plakjes zoete aardappel net beetgaar/ Laat uitlekken en dep droog. Kwast ze lichtjes in met olie en rooster ze in een grillpan of koekenpan goudbruin (ca. 1 à 2 minuten per kant). Laat uitdampen op een rooster.
- Maak intussen de guacamole door alle ingrediënten door elkaar te mengen eventueel fijn te prakken.
- Verdeel de guacamole over de zoete aardappeltoastjes en top met een half cherrytomaatje. Direct serveren.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Zoete aardappelen
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!