Gewokte asperges met oesterzwammen en wortel
Gewokte asperges met oesterzwammen en wortel

Hoofdgerecht

Gewokte asperges met oesterzwammen en wortel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 252 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g witte asperges, geschild
300 g gekookte rijst, voor erbij
250 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
150 g oesterzwammen, in stukjes gescheurd
1 winterpeen, gewassen en in linten geschaafd
3 el tamari
2 el chilisaus
2 el sesamzaad
2 el zonnebloemolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de witte en groene asperges in schuine plakjes van ca. 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en voeg de asperges toe. Roerbak ca. 2 minuten.
  2. Voeg de oesterzwammen en de wortellinten toe en gaar alles nog ca. 2 minuten. Blus af met de tamari en chilisaus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel over 4 kommen en garneer met sesamzaad. Serveer met rijst.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.