Hoofdgerecht
Gewokte asperges met oesterzwammen en wortel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 252 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g witte asperges, geschild
- • 300 g gekookte rijst, voor erbij
- • 250 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
- • 150 g oesterzwammen, in stukjes gescheurd
- • 1 winterpeen, gewassen en in linten geschaafd
- • 3 el tamari
- • 2 el chilisaus
- • 2 el sesamzaad
- • 2 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de witte en groene asperges in schuine plakjes van ca. 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en voeg de asperges toe. Roerbak ca. 2 minuten.
- Voeg de oesterzwammen en de wortellinten toe en gaar alles nog ca. 2 minuten. Blus af met de tamari en chilisaus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel over 4 kommen en garneer met sesamzaad. Serveer met rijst.
Boodschappen lijst
- Groene asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Witte parboiled rijst lang
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
5,49 250 ML
removeadd product to cart - Chilisaus
2,99 240 ML
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Witte asperges
5,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!