Hoofdgerecht
Quiche met cavolo nero
- • Hoofdgerecht
- • 5 personen
- • 580 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g cavolo nero, fijngesneden
- • 200 g aardappelen, geschild en in dunne plakjes
- • 200 ml kookroom
- • 120 g blauwe kaas
- • 3 eieren
- • 2 sjalot, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 rol quichedeeg
- • 1 prei, in dunne halve ringen
- • 2 el plantaardige olie
- • Zout & peper
- • Ook nodig: springvorm van 26 cm doornsee, bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit voor de vulling de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de cavolo nero en prei toe en blus af met 150 ml water. Blijf continue roeren totdat het water is verdampt en de cavolo nero de gewenste gaarheid heeft.
- Haal de pan van het vuur en schep de aardappelplakjes, kookroom en eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Bekleed de springvorm met het quichedeeg. Schep de vulling erin en brokkel de blauwe kaas erover.
- Bak de quiche gaar en goudbruin in ca. 35 à 40 minuten in de oven.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,49 200 ML
removeadd product to cart - Fourme d'Ambert
7,18 180 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Quiche deeg
3,89 270 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!