Gefrituurde asperges met misomayonaise
Gefrituurde asperges met misomayonaise

Bijgerecht

Gefrituurde asperges met misomayonaise

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 751 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g witte asperges, geschild en harde stukje van de onderkant afgesneden
6 sneetjes brood, zonder korst en grof verkruimeld
2 eieren
3 el bloem
2 el peterselie, gehakt
Zout & peper
Ook nodig: frituurpan met olie
MISOMAYONAISE:
250 ml zonnebloemolie
1 el citroensap
1 tl mosterd
1 tl miso

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C
  2. Maak zelf panko: rooster de broodkruimels droog in de oven voor ca. 10 minuten. Laat afkoelen en verkruimel nog wat meer.
  3. Kook de asperges intussen in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
  4. Spoel af met koud water en dep droog.
  5. Splits de eieren en klop het eiwit lichtjes los in een diep bord. Doe bloem en panko in aparte diepe borden.
  6. Paneer de asperges: eerst door de bloem, dan eiwit en dan panko.
  7. Misomayonaise: doe de eidooiers in een hoge mengkom met de miso, mosterd, citroensap en
  8. zonnebloemolie. Zet de staafmixer stevig op de bodem en mix tot een dikke massa. Trek de staafmixer dan langzaam naar boven zodat je een mooie, egale mayonaise krijgt.
  9. Verwarm de frituurpan tot ca. 175°C. Frituur de asperges in porties goudbruin, 3 à 5 minuten.
  10. Serveer met de misomayonaise en gehakte peterselie

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.