Hoofdgerecht
Pita pulled paddo
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 g room
- • 500 g oesterzwammen
- • 200 g spitskool, dungesneden
- • 185 ml karnemelk
- • 4 pitabroodjes
- • 1 el olie
- • 2 tl gerookte paprikapoeder
- • 1 tl zeezout
- • 1 tl gemalen komijn
- • 1 tl uienpoeder
- • 1 tl kaneel
- • 1 tl zwarte peper
- • 1 tl chilivlokken
- • 1 tl gemalen koriander
- • 1 tl gedroogde oregano
- • 1 tl gedroogde tijm
- • ½ tl knoflookpoeder
BEreidings wijze
- Oesterzwammen met kruiden en beetje olie 15 minuten in oven afbakken (200 graden). Ze moeten bite houden.
- Pita tikje in de oven geven en vullen met dungesneden spitskool (crunchy crunchy) en 100 g warme paddenstoelen, serveren met een bakje huisgemaakte crème fraîche, zoet-zuur van komkommer en hot sauce.
- Crème fraîche: room en karnemelk goed mengen en in weckpot 2 dagen op kamertemperatuur wegzetten, daarna koud twee weken houdbaar.
Boodschappen lijst
- Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,39 30 Gram
removeadd product to cart - Tijm
2,89 15 Gram
removeadd product to cart - Pitabroodjes wit
2,39 4 stuks
removeadd product to cart - Gemalen knoflook
3,99 45 Gram
removeadd product to cart - Karnemelk
2,09 1 Liter
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
3,99 50 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Oregano
2,39 20 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,29 40 Gram
removeadd product to cart - Spitskool
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,69 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020, recept van chef-kok Bobby van Dam.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!