Zomerloempia's met gerookte makreel
Zomerloempia's met gerookte makreel

Bijgerecht

Zomerloempia's met gerookte makreel

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 330 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g gerookte makreelfilet, geplukt
100 g peen, in flinterdunne reepjes
1 pak rijstpapier
1 paksoi, in flinterdunne reepjes
1 prei, in dunne halve ringen
3 el shoyu
2 el sesamzaadjes
2 el korianderblaadjes, grof gehakt
1 el chilisaus
1 tl sesamolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng in een ruime mengkom de prei, wortel, paksoi, koriander, sesamolie, sesamzaad, shoyu en chilisaus door elkaar en breng op smaak met zout en peper
  2. Vul een grote pan met warm water. Dompel steeds een vel rijstpapier in de pan voor ca. 5 seconden zodat het zacht wordt. Leg het op een plat bord, schep een beetje groentevulling in het midden en leg daarbovenop een paar stukjes makreel. Zorg dat aan beide kanten 2 cm vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol daarna op tot een loempia. Plak vast met een klein beetje water. Herhaal dit met de andere rijstvellen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.