Witlofschuitjes met halloumi en druivenchutney
Witlofschuitjes met halloumi en druivenchutney

Voorgerecht

Witlofschuitjes met halloumi en druivenchutney

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 274 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g blauwe druiven, gehalveerd
200 g halloumi, in 12 plakjes (of 100 g vegan cicioni fermentino, deze niet grillen)
12 losgemaakte witlofblaadjes
½ citroen, rasp + sap
2 el olijfolie
2 el ahornsiroop
1 tl anijszaad
1 tl venkelzaad

BEreidings wijze

  1. Stamp het anijszaad en het venkelzaad samen fijn in een vijzel.
  2. Verwarm de olijfolie op laag vuur en bak hierin de gehalveerde druiven 10 minuten. Voeg vervolgens het fijngemalen zaad, de ahornsiroop en citroenrasp en -sap toe en bak nog 5 minuten al roerend.
  3. Gril ondertussen de plakjes halloumi in een grillpan tot er mooie streepjes op te zien zijn of verdeel de fermentino in 12 porties (deze niet grillen).
  4. Leg op elk blaadje witlof een plakje halloumi of een portie fermentino en verdeel de druiven erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.