Hoofdgerecht
Volkoren plaattaart met asperges en ei-topping
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 232 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g witte asperges, geschild en harde uiteinden eraf
- • 125 g crème fraîche
- • 2 pakjes volkoren bladerdeeg, ontdooid
- • 2 eieren, hardgekookt en in stukjes
- • Handje peterselie, fijngehakt
- • 1½ el mosterd
- • 1 tl kurkuma
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er het bladerdeeg iets overlappend op, druk de overlapping goed dicht en de buitenranden iets omhoog.
- Meng de crème fraîche met mosterd en kurkuma, breng op smaak met peper en zout en verdeel over het bladerdeeg. Leg de asperges erbovenop.
- Bak de taart in ca. 30 minuten gaar. Bestrooi met het ei en gehakte peterselie.
Boodschappen lijst
- Gemalen kurkuma
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Witte asperges
5,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!