Hoofdgerecht
Thaise kokossoep met kip
- • Hoofdgerecht
- • 6 personen
- • 329 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 ml kokosmelk
- • 300 g kipfilet, in dunne repen
- • 120 g oesterzwammen, in reepjes
- • 50 g kruidenpasta voor Thaise tom kha soep
- • 2 tomaten, elk in 8 partjes
- • 1 limoen, uitgeperst
- • 1 ui, in 8 partjes
- • 15 g koriander, blaadjes afgerist en gesneden
BEreidings wijze
- Doe de kruidenpasta met de kokosmelk en 400 ml water in een pan en roer de pasta los. Breng aan de kook en zet het vuur wat lager.
- Voeg de kip, oesterzwammen en ui toe en roer voorzichtig door. Kook een aantal minuten op laag vuur tot de kip gaar is. Voeg tomaten toe en laat ze even meegaren.
- Breng de tom kha kai op smaak met limoensap en garneer met koriander.
Boodschappen lijst
- Kokosmelk
1,99 400 Ml
removeadd product to cart - Kipfilet
8,78 200 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!