Hoofdgerecht
Gemarineerde zalm met asperges
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g zalmfilet, in dikke blokjes
- • 200 g doperwten
- • 150 ml Mongozo witbier
- • 8 asperges, geschild
- • 1 sinaasappel, het sap
- • ½ limoen, het sap
- • Zout & peper
- • Optioneel: blaadjes sla, ter garnering
BEreidings wijze
- Marineer de zalm ca. 10 minuten in een mengsel van het bier, limoen- en sinaasappelsap, zout en peper.
- Kook tegelijkertijd de asperges in ca. 8-10 minuten gaar, giet af, laat afkoelen en snijd daarna schuine stukken. Zet opzij.
- Kook de doperwten beetgaar (ca. 5 minuten) in gezouten water, giet af (kookwater opgevangen) en pureer met de staafmixer of keukenmachine in een beetje kookwater tot een mooie crème. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Serveer de zalm op de doperwtencrème met de asperges. Garneer met radijsjes en sla.
Boodschappen lijst
- Zalmfilet met vel
9,99 150 Gram
removeadd product to cart - Perssinaasappels
4,99 1 kg
removeadd product to cart - Doperwten
2,19 350 Gram
removeadd product to cart - Glutenvrij witbier boekweit
2,69 33 cl
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2016.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!