Hoofdgerecht

Falafel met knoflook-yoghurtsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 638 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 pak falafelballetjes (Florentin)
2 el kokosolie om te bakken (Royal Green)
2 pakken pitabroodjes zonder suiker (Florentin)
100 g gemengde sla
Knoflook-yoghurtsaus:
4 el mayonaise (Tons mosterd, fris zuur)
4 el halfvolle yoghurt
1 el tahin (TerraSana)
2 tenen knoflook, gehakt
sprietjes bieslook, kleingesneden

BEreidings wijze

  1. Maak eerst de knoflooksaus: meng mayonaise, yoghurt, tahin, knoflook en de kleingesneden bieslook. Zet koel weg.
  2. Verhit de kokosolie. Bak de falafelballetjes in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Verwarm de pitabroodjes in de oven of een broodrooster.
  4. Snijd de broodjes open, doe er wat sla in. Verdeel de falafel over de broodjes, schep er rijkelijk knoflooksaus overheen.
  5. Suikervrij recept van Miss Natural

Boodschappen lijst