Chocoladeballetjes met quinoa en dadels
Chocoladeballetjes met quinoa en dadels

Bakken

Chocoladeballetjes met quinoa en dadels

  • Bakken
  • 4 personen
  • 120 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g dadels zonder pit
140 g melkchocolade
50 g amandelen
Handvol gepofte quinoa
2 el rauwe cacao
1½ el kokosolie, gesmolten
1 el geraspte kokos

BEreidings wijze

  1. Doe de dadels, amandelen, cacao en kokos in een keukenmachine en maal tot een kleverige, homogene massa. Voeg de kokosolie toe en meng nog even door.
  2. Vorm met vochtige handen balletjes van het mengsel.
  3. Smelt de chocolade en doop hierin de balletjes. Leg ze op een vel bakpapier en bestrooi met de gepofte quinoa. Laat de balletjes in de koelkast hard worden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.