Bloemkoolsoep met zwarte knoflook
Bloemkoolsoep met zwarte knoflook

Soep

Bloemkoolsoep met zwarte knoflook

  • Soep
  • 4 personen
  • 463 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g bloemkoolroosjes
600 ml groentebouillon
200 ml soja cuisine
10 macadamianoten, geroosterd en grof gehakt
3 sjalotjes, gesnipperd
1 el plantaardige olie
Zout & peper
ZWARTE KNOFLOOKOLIE:
120 ml olijfolie
4 tenen zwarte knoflook
½ citroen, sap en rasp

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalotjes ca. 3 minuten aan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en blus af met de groentebouillon en de sojacuisine. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten rustig doorkoken en garen.
  2. Pureer intussen in de beker van de staafmixer de olijfolie met de zwarte knoflook, citroensap- en rasp tot een mooie olie.
  3. Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper en warm nog even goed door.
  4. Verdeel de soep over 4 kommen. Swirl de zwarte knoflookolie erover en bestrooi met gehakte macadamia’s.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.