Aspergesalade met dragondressing
Aspergesalade met dragondressing

Salade

Aspergesalade met dragondressing

  • Salade
  • 4 personen
  • 391 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g witte asperges, geschild en harde onderkant afgesneden
50 g waterkers
10 radijsjes, in dunne plakjes
Zout
DRAGONDRESSING:
150 ml zonnebloemolie
20 ml witte wijnazijn
10 g dragon
½ el poedersuiker
1 tl mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de asperges in ruim water met zout gaar in ca. 10 minuten (de kooktijd is afhankelijk van de dikte)
  2. Mix intussen voor de dressing de witte wijnazijn, mosterd, poedersuiker en dragon in een maatbeker met een staafmixer door elkaar. Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe zodat er een mooie dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de lauwwarme asperges schuin doormidden en verdeel ze over de borden. Leg de plakjes radijs erbij en garneer met waterkers. Serveer met de dressing.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.