Verwarm de oven voor tot 220ºC. Schil 400 gram zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Spreid de aardappelblokjes uit op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
Rooster de zoete aardappel in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd 1 rode ui in reepjes en halveer 150 gram cherrytomaatjes.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak 200 gram vegan bacon in enkele minuten bruin en gaar. Leg 50 gram slamelange op 2 borden.
Verdeel de zoete aardappel, de ui, de tomaatjes en de bacon over de sla. Besprenkel de salade met 3 eetlepels extra vierge olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.
Tips
Bron: ProLaTerre
Reviews
Er zijn nog geen beoordeling. Wees de eerste om te beoordelen ( Inloggen )
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor tot 220ºC. Schil 400 gram zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Spreid de aardappelblokjes uit op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
Rooster de zoete aardappel in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd 1 rode ui in reepjes en halveer 150 gram cherrytomaatjes.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak 200 gram vegan bacon in enkele minuten bruin en gaar. Leg 50 gram slamelange op 2 borden.
Verdeel de zoete aardappel, de ui, de tomaatjes en de bacon over de sla. Besprenkel de salade met 3 eetlepels extra vierge olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.