Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen

Ghapama pompoen

Stap voor stap

Voorbereiding

  1. Kook de rijst in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking bijna gaar, giet af en roer gedroogde vruchten en gehakte noten erdoor.
  2. In de tussentijd snijd je het kapje van de pompoen (bewaar dit!) en schraap je de pitjes en draden eruit met een lepel.
  3. Spoel de binnenkant even om en dep droog.
  4. Verwarm de oven voor op 160°C.
  5. 5. Smelt de boter in een steelpannetje en roer die door de rijst.
  6. Breng op smaak met het kaneelpoeder, de agave en snufje zout.
  7. Doe het rijstmengsel in de pompoen en giet warme water er gelijkmatig overheen.
  8. Plaats het kapje weer op de pompoen en plaats de pompoen in een flinke ovenschaal in de oven.
  9. Bak hem ongeveer 1 1/2 tot 2 uur gaar. Je kunt controleren of de pompoen gaar is door een satéprikker in de zijkant te prikken. Als dit makkelijk gaat is de pompoen gaar.
  10. Haal de pompoen uit de oven en snijd hem van boven tot onder in, zodat de stukken als bloembladen naar buiten klappen.
  11. Garneer met fijngehakte peterselie.

Tips


Bereidingstijd 40 minuten, oventijd 1,5 - 2 uur

Als de pompoen uit de oven komt, snijd je hem als een bloem open waardoor de rijst naar buiten valt. Een prachtig gerecht en erg smaakvol.

Ghapama is een gerecht dat men in Armenië dikwijls maakt met kerst. Het is dan ook nogal een happening op tafel! Maar uiteraard kun je het eten wanneer je wilt en is het ook een mooi gerecht met Halloween.