Bakken
Zoete pompoentaart
- • Bakken
- • 8 personen
- • 208 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g pompoenblokjes
- • 500 ml volle melk
- • 250 g erythritol
- • 200 g roomboter speltbiscuits
- • 125 ml crème fraîche
- • 90 g kokosolie (gesmolten)
- • 2 eieren
- • 1 limoen
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Bekleed een springvorm van 25 cm met bakpapier.
- Verkruimel de biscuitjes en doe ze in een mengkom. Giet de gesmolten kokosolie erbij en roer door elkaar. Stort het mengsel in de springvorm en druk goed aan zodat je een stevige bodem krijgt. Zet in de koelkast.
- Breng alle ingrediënten voor de vulling, behalve de eieren, in een pan op matig vuur aan de kook. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Zet het vuur dan laag en kook de pompoenblokjes in ca. 20 minuten gaar.
- Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
- Haal de pan van het vuur en pureer de vulling met een staafmixer tot een gladde puree. Laat het afkoelen tot lauwwarm met het deksel erop. Sla de 2 eieren en een snufje zout er dan door en giet het mengsel in de bakvorm.
- Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de taart in ca. 30 minuten gaar. Laat daarna afkoelen.
- Meng de limoenrasp door de crème fraîche en serveer bij de pompoentaart.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Volle melk
1,75 1 Liter
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Roomboter speltbiscuit
2,49 200 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,99 500 Ml
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Erythritol is een caloriearme, natuurlijke suikervervanger met ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!