Zoete aardappel en rode biet in kokossaus
Zoete aardappel en rode biet in kokossaus

Hoofdgerecht

Zoete aardappel en rode biet in kokossaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

800 g zoete aardappel
300 ml rijst-kokosnoot drink
200 g rode bieten
2 groene chilipepers
2 el verse basilicum, gehakt
1 el citroenrasp
2 tl gedroogde basilicum
1 tl kurkuma
½ tl kaneel
¼ tl gemalen steranijs
Zout

BEreidings wijze

  1. Kook de rode bieten ongeschild en in hun geheel in water gedurende 40 minuten of gebruik voorgekookte rode biet. Schil de afgekoelde bieten en snijd ze in kwartjes. Snijd daarna in sneetjes van ongeveer 1 cm dik.
  2. Schil de zoete aardappelen en was ze. Snijd ze in de lengte in 2 en snijd opnieuw in sneetjes van ongeveer 1 cm dik.
  3. Was de chilipeper, snijd ze in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en hak fijn.
  4. Verwarm de olie in een sauspan op een gemiddeld vuur en rooster de chili gedurende 2 minuten. Voeg de overige kruiden toe en laar nog 2 minuten roosteren. Voeg de zoete aardappelen en rode biet toe en laat 2 minuten aanbakken. Voeg daarna de rijst-kokosnoot drink toe en de citroen zesde.
  5. Laat de groenten gedurende 10 minuten kokos tot ze gaar zijn. Werk af met zout en verse basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Provamel.