Soep
Zijdentofu-roomsoep met basilicum
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 150 g zijdentofu
- • 1 sjalotje
- • 200 g aardappelen
- • 2 bussels verse basilicum
- • 750 ml groentebouillon
- • 1 el plantaardige margarine
- • 1 snufje zout
- • 1 snufje zwarte peper uit de molen
- • 1 tl citroensap
BEreidings wijze
- Hak de sjalot fijn. Verhit de margarine in een soeppot en fruit de sjalot tot ze glazig is. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en voeg toe aan de soeppot. Even fruiten. Leg een paar blaadjes basilicum opzij ter decoratie.
- Snijd de overige basiculumblaadjes grof en voeg toe aan de aardappelen. Giet de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
- Neem de soep van het vuur en voeg de zijdentofu toe.
- Mix in een keukenmachine of met een staafmixer en zeef de soep fijn. Kruid met zout en peper en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met citroensap.
- Verdeel de roomsoep over 4 borden, garneer met basilicumblaadjes en serveer heet.
Boodschappen lijst
- Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Zijdentofu
3,79 300 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Margarine
3,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereid dit gerecht ook eens met onze gebakken Rooktofu Amandel-Sesam als aromatische soepvulling!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!