Zijdentofu-frambozenijs
Zijdentofu-frambozenijs

Dessert

Zijdentofu-frambozenijs

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g zijdentofu
350 g frambozen
125 g rietsuiker
50 g plantaardige margarine
20 g geroosterde amandelschilfers
15 ml citroensap
1 g zeezout
1 takje verse citroenmelisse

BEreidings wijze

  1. Pureer alle ingrediënten goed door elkaar in een keukenmachine en bereid het ijs in een ijsmachine. Verdeel het zijdentofu-ijs als het klaar is in porties. Versier met amandelschilfers en een blaadje citroenmelisse en serveer meteen.
  2. Zelfgemaakt zijdentofu-ijs smaakt het best als je het meteen serveert. Bij het invriezen ontstaan er ijskristallen die het ijs zeer vast maken. Mocht je dit ijs toch willen invriezen, haal het ijs dan een uur voor gebruik uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien.
  3. Tip: als variant kan je na het pureren ook stukjes amandel of groene pistachenoten door het tofumengsel roeren en vervolgens het ijs bereiden in de ijsmachine.

Boodschappen lijst