Zalmtartaar met citroenroom en rucola
Zalmtartaar met citroenroom en rucola

Hoofdgerecht

Zalmtartaar met citroenroom en rucola

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 203 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g gerookte zalmfilet, in kleine blokjes gesneden
1 sjalot, ragfijn gesnipperd
Handje kleingesneden bieslook
Sap van ½ citroen
100 ml zure room
Handvol rucola
Open ringvormpje/steker (ca. 8 cm doorsnee)

BEreidings wijze

  1. Meng de zalmblokjes, het gesnipperde sjalotje en de bieslook door elkaar.
  2. Roer het citroensap door de zure room.
  3. Zet met behulp van de ringsteker op 4 borden een torentje zalmtartaar: druk goed aan met een lepel en bestrijk de bovenkant met het zure roommengsel. Verwijder de ring.
  4. Garneer met bieslook of rucola.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van de Lekker Weten Kerst