Zalm met mihoen, broccoli en paprika
Zalm met mihoen, broccoli en paprika

Hoofdgerecht

Zalm met mihoen, broccoli en paprika

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 492 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g zalmfilet (diepvries of vers), ontdooid
250 g mihoen
200 g broccoliroosjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 teentje knoflook, geperst
3 el shoyu
1 tl honing
Olie om in te bakken
Handje sesamzaad

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de zalm in een ovenschaal. Meng 2 eetlepels van de shoyu met de sesamolie, knoflook, honing en 1 theelepel water. Giet een deel van deze marinade over de zalm en zet 15 minuten in de oven. Sprenkel er iedere 5 minuten nog wat extra marinade over.
  3. Blancheer intussen de broccoliroosjes beetgaar in ruim kokend water en bak de paprika in een beetje olie in een koekenpan tot deze zacht is.
  4. Bereid tevens de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de laatste lepel shoyu door en verdeel over 4 borden.
  5. Schep de zalm, broccoli, paprika en bosui erover en bestrooi met het sesamzaad. Meteen serveren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter