Yakitori spiesjes met garnaal en sinaasappel
Yakitori spiesjes met garnaal en sinaasappel

Hoofdgerecht

Yakitori spiesjes met garnaal en sinaasappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 173 kcal / portie

Ingrediënten lijst

shoyu sojasaus 80 ml
mirin 50 ml
palmsuiker 50 g
sinaasappel rasp van ½
citroengras (sereh) 6
garnalen (diepvries) 1 doosje, ontdooit en drooggedept
furikake (sesam-zeewierstrooisel) 2 el
limoen 1, in partjes

BEreidings wijze

  1. Verhit voor de yakitori in een steelpan de shoyu met de mirin, palmsuiker en sinaasappelrasp. Laat dit rustig inkoken tot het is gehalveerd op laag vuur; ca. 15 minuten.
  2. Verhit de grillpan op hoog vuur.
  3. Halveer de serehstengels in de lengte en snijd de bovenkant schuin af zodat de gamba’s makkelijk aan de serehstengel te rijgen zijn. Rijg ca. 3 garnalen aan iedere stengel.
  4. Besprenkel de spiesjes met een beetje olie en grill de spiesjes in de grillpan ca. 30 seconden per kant. Smeer de yakitori-saus erover met een bakkwast. Bestrooi tot slot met furikake. Serveer met limoen.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 35 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest